Site Overlay

Z!NG & SW!NG

Z!NG & SW!NG Reeks 1: Soms heel klein, maar toch heel groot

Soms heel klein, maar toch heel groot gaat over een kleine muis die graag een voorstelling zou willen geven, maar er is een klein probleem, want mensen kunnen Muis niet zien. Daarom gaat ze een avontuur aan en vindt ze andere dierenvrienden die graag met haar mee zouden willen doen. Dat gaat alleen niet zo maar, want de dieren hebben allemaal iets wat ze moeten overwinnen. Zo schaamt de leeuw zich voor zijn harde gebrul, durft de papegaai niet meer te vliegen en is de krokodil al zijn tanden én zijn kunstgebit kwijt… Door elkaar te helpen met zingen en dansen, worden ze steeds beter en komen ze uiteindelijk tot een mooie voorstelling, waarbij iedereen een rol heeft waarin de talenten geshowd kunnen worden!

Luister hier naar een impressie van de liedjes die horen bij deze reeks.

In tien lessen waarbij we zingen, muziek maken, bewegen en spelen, leren we al deze dieren een voor een kennen. Thuis kan er verder geoefend en gespeeld worden, doordat de lessen verrijkt zijn met een online leeromgeving. Daar kun je alle songteksten, soundtracks en videoclips terugvinden, zodat je alle liedjes en zelfs alle bewegingen thuis kunt oefenen. De tiende les geven we met elkaar een mooie voorstelling over al deze dieren.

Z!NG & SW!NG staat voor verbinden door muzikale interactie.
We verbinden niet alleen de disciplines zoals muziek, dans en spel (theater, musical), maar ook de ouders met hun kinderen. Bij Z!NG en SW!NG doe je een reeks samen met een (groot)ouder/begeleider. We verbinden het beleven en zijn, doordat je zelf onderdeel wordt van de voorstelling. Zo verbinden we dus ook de educatie met de presentatie, de interactie in de lessen met de online leeromgeving thuis en uiteindelijk mag je laten zien wat je allemaal hebt geleerd.

De lessen vinden plaats in Dordrecht.